SPOED? 

Internationaal transport uit handen geven? Intercity zoekt graag de grens voor u op!

Wij vinden samen de oplossing voor jouw transport naar het buitenland

Internationaal transport binnen Europa.

Met al meer dan 40 jaar ervaring in de koerierswereld en met al vele buitenlandse avonturen achter de rug, kun je wel zeggen dat wij gespecialiseerd zijn in het internationaal vervoer binnen Europa.

Met deze ervaring begrijpen we de complexiteit van grensoverschrijdend vervoer maar al te goed. Wij zijn daarom flexibel en vinden samen met jou een oplossing voor het logistieke probleem.

Onze kennis van Europese logistiek en transportregelgeving stelt ons in staat om een efficiënte transportroute te plannen en eventuele uitdagingen op de route aan te pakken.

In situaties waar tijd van belang is, bieden we betrouwbare spoedverzendingen binnen Europa. We begrijpen de urgentie en werken de klok rond jouw goederen op hun bestemming te krijgen.

Een impressie van één van onze buitenlandse avonturen

“Met een geeuw die maar duurt en duurt sta ik op. Rek me uit totdat het kraakt en kleed me aan.

Ik heb me goed voorbereid op de komende rit, dit keer naar Noorwegen.

De beste route is uitgestippeld, de tank van m’n auto is vol en mijn koelbox gevuld. Ik weet dat wanneer ik me goed aan mijn rijschema hou, ik volgens mijn berekening makkelijk de juiste Ferry kan halen.

Daarin zit ’m de kneep, want een juiste berekening maken omdat je de boot 950 km verderop moet halen is niet gemakkelijk.

De steden Apeldoorn-Osnabrück-Bremen-Aalborg en tenslotte Oslo. Ik zie ze allemaal, maar dan op de borden langs de snelweg.

Inmiddels is het donker geworden als ik het terrein van de Ferry op rij. Ik moet wachten en het is koud. Dit is zo’n moment dat ik het koeriers vak even niet meer zo leuk vind.

Om de tijd te verdrijven speel ik een spelletje op mijn telefoon en bel naar huis.

Het liefst ga ik een stukje wandelen maar dat doe ik niet. Ik moet er niet aandenken dat bij terug komst de lading van m’n klant uit m’n auto is gestolen. Mijn handen en voeten beginnen nu echt koud te worden in de kille stilstaande auto. De verleiding om de motor van m’n auto even stationair te laten draaien om op te warmen word steeds groter maar ik doe het niet.

Het is niet goed voor de motor en niet te vergeten: slecht voor het milieu.

Na ruim 10 uur varen, waarin ik heb geprobeerd te slapen komen we eindelijk aan in de haven.

De rest van de rit zie ik in perspectief en geniet van het prachtige uitzicht door de vooruit van m’n auto.

Na het afleveren van mijn lading op de juiste bestemming stap ik weer in, steek mijn hoofd uit het autoraam en vraag mezelf af:

“Blijf ik nog even in dit prachtige land of ga ik rustig terug naar huis?”  Ik ruik de stal en besluit het laatste te doen!”

Heb jij een lading en die moet worden gebracht langs vele steden van meerdere landen, maar je hebt zelf niet de tijd of niet de zin om zo’n eind te rijden? Dan is het fijn om te weten dat je daarom ook altijd Intercity Koeriersdiensten kunt bellen.

Kies je voor internationaal transport met Intercity?

Dan zorgen wij voor de rest! Met snelheid, efficiëntie en betrouwbaarheid nemen wij jouw transportprobleem uit handen en gaan we de grens over.