SPOED? 

Van twee jonge Gorinchemse ondernemers die transport aanboden op hun motorfietsen naar een succesvol familiebedrijf.

Intercity ontstond tijdens de post staking in 1983. Twee jonge Gorinchemse ondernemers boden op hun motorfietsen het bedrijfsleven de mogelijkheid documenten dezelfde dag op plaats van bestemming te krijgen. Al snel werden ook de eerste bestelwagens aangeschaft en kon Intercity ook het vervoer van pallets en andere goederen verzorgen. Vanaf 1988 staat de familie Ederzeel aan het roer en zijn er al veel kilometers gemaakt voor vele bedrijven uit de regio en daarbuiten.

Het Intercity van nu

10 jaar geleden is Intercity overgegaan van vader op zoon. René heeft toen samen met dochter Felicia de ijssalon overgenomen in de binnenstad van Gorinchem: De Ijsfee (voorheen Busato). Hierdoor ontstond er een mogelijkheid om Intercity over te nemen van mijn vader. Met een jonge verse blik ben ik in de jaren hierna aan de slag gegaan om de werkzaamheden uit te breiden en te professionaliseren. Van internationaal spoed transport tot aanhanger vervoer, kan je inmiddels wel zeggen dat we zijn uitgegroeid tot een transport duizendpoot.

Na ruim 30 jaar nog steeds dezelfde relaties met bedrijven in de regio

En nog steeds staan we startklaar 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Inmiddels weer in nauwe samenwerking met mijn vader René en moeder Mariella, hebben we wel bewezen dat we echt een familiebedrijf zijn. We zijn supertrots om na ruim 30 jaar nog steeds dezelfde relatie te onderhouden met tal van bedrijven in de regio. Dat vertrouwen, daar doen we elke dag ons best voor, elke kilometer weer!

“Een dag in het leven van de koerier”

Op de stoel van de bijrijder naast me, ligt een klein pakje wat ik net heb opgehaald. Het is een belangrijk onderdeel van een motor van een schip, zorgvuldig ingepakt door het bedrijf die het heeft geleverd.

Terwijl ik de snelweg op rij blijven de gedachten over het pakje ‘Belangrijk en heel kostbaar’ door mijn gedachten dwalen. Het is een spoedrit en dat betekent dat het zo snel mogelijk geleverd moet worden, daar zit de uitdaging in: ‘snel en voorzichtig!’

Ik beland in een file en bij elke kruipende kilometer wordt mijn geduld op de proef gesteld. Inmiddels heb ik voor zo’n situatie ruggengraat opgebouwd en weet ik dat het geen zin heeft om me druk te maken. Gelukkig, we rijden weer en ik verheug me op de rest van de rit zonder files, ik heb tenslotte nog een lange weg te gaan.

Klokslag afgesproken tijd stap ik het kantoor binnen  van de werf waar het pakketje afgeleverd moet worden.

“Wat zijn we blij om jou te zien, en wat een timing!” hoor ik de monteur zeggen, terwijl hij het pakketje voorzichtig uit mijn handen neemt.

Na een kop koffie en een broodje dient de volgende rit zich alweer aan. Een aantal zakken zand moet naar een bestemming in de buurt en het heeft geen haast.

Vrolijk spring ik weer in m’n auto, zet m’n muziek aan en geniet van het uitzicht. Ik hou van de snelweg en de rode lichten voor me, want ondanks het fileleed waar ik regelmatig in vast zit, voel ik me als koerier zo vrij als een vogel.

Kies je voor transport met Intercity?

Dan zorgen wij voor de rest! Met snelheid, efficiëntie en betrouwbaarheid nemen wij jouw transportprobleem uit handen en gaan we de grens over. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel direct voor spoed transport.